Forcapil Forcapil Forcapil
Homepage > Produkte > Forcapil > Rritja
STIMULON FOLIKULIN E FLOKËVE …
Vitamina B5 (acidi pantotenik) ndihmon në rinovimin e lëkurës duke vepruar në membranën bazale në dermë dhe epidermë. Stimulon rritjen e folikulit të flokëve. Vitamina B5 siguron hidratimin dhe ruajtjen e keratinës dhe parandalon thatësinë dhe dëmtimin e flokut duke siguruar kështu shkëlqim dhe flokë elastik.

Vitamina H (e quajtur ndryshe dhe vitamina B8 ose biotina) ka një efekt stimulues në folikulin e flokut dhe rregullon njëkohësisht yndyrën.
Vitamina B9 (acidi folik), luan rol kryesor në rritjen dhe ndarjen qelizore dhe gjithashtu në metabolizmin e aminoacideve. Një nga reaksionet më të rëndësishme në të cilat është i përfshirë, është sinteza e metioninës nga homocisteina.

Për më tepër, mungesa e folatit është një nga mungesat më të shpeshta të vitaminave në vendet industriale. Është më e shpeshtë në gratë shtatzana dhe të moshuarit. Një nga simptomat e mungesës së acidit folik është rënia e flokëve. Vitamina B9 ndikon dukshëm në bukurinë e flokëve.