Forcapil Forcapil Forcapil
Naslovna > Losion
FORCAPIL® Usporava opadanje kose i pospješuje njeno obnavljanje.
Njegove komponente učestvuju u regeneraciji korijena kose i promovišu sintezu keratina.
Keratin je strukturni protein kose i noktiju koji im daje elastičnost, otpornost i sjaj. Keratin je važan strukturni materijal površinskog sloja ljudske kože.

FORCAPIL® LOSION je specifična formulacija proizašla iz Arkofarminog istraživanja.
Sadrži:
Vitamine (B5, B6, Biotin) koji stimulišu rast kose. Biotin ima važnu ulogu u sintezi masnih kiselina i degradacije. Primijenjen lokalno na kožu, pomaže da se smanji izlučivanje sebuma, te poboljšava kvalitet kose.
Ginkgo biloba je često prisutna biljka u proizvodima za njegu kože. Ova biljka djeluje stimulirajuće, tonizirajuće, antibakterijski i antioksidativno. Biljka se koristi u proizvodima koji potiču rast kose. U ovom slučaju, potiče mikrocirkulaciju i ima važnu ulogu u ovom preparatu.
Kopriva (Urtica dioica) djeluje kao blag tonik za kosu i smanjuje lučenje sebuma. Kopriva je dobro poznata biljka koja je blagotvorna za kosu i koja se često upotrebljava kao sastojak u šamponima. Postoje i izvještaji da je korisna u borbi protiv peruti.
Millet (Panicum miliaceum) se sastoji od amino kiselina, uključujući metionin, cistein. Ove dvije aminokiseline su sastavnica keratina.
Preslica (Equisetum arvense) je biljka za koju je potvrđeno da daje kosi elastičnost, te da ima adstrigentno i sebostatično djelovanje. Ima dokazanu antioksidativnu aktivnost.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU:

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Nanijeti losion na kosu svakodnevno i utrljavati kružno prstima.
150 ml